sâmbătă, 13 august 2011

Tabara Națională de Folk Calafat 2011    Ajunsă la ediția cu numarul XIV, Tabăra de Folk Calafat este în fiecare an unul dintre cele mai râvnite locuri de întâlnire a folkiștilor din întraga țară și nu numai.
     Organizatorul și sufletul acestei tabere este artistul Dan Vană, care reușeste în fiecare an să ducă mai departe această manifestare deosebită. Printre participantii de anul acesta se numara: Sorin Minghiat, Doru Stănculescu, Mircea Bodolan, Cristian Buică (recordmenul absolut al participărilor şi autorul imnului taberei ), Dinu Olăraşu, Emeric Imre, Florentin Budea, Puiu Creţu, Cătălin Ungureanu, Vasile Mardare, Mircea Baniciu, Horia Stoicanu, Adrian Bezna. De pe celălalt mal al fluviului milenar, au răspuns prezent Stefan Gheraksiev şi „Denvar”, Rosen Paskulov şi grupul ”Fallen Angels”, Margarita Drumeva cat si „Misteria Carpatica” din Serbia.
    În tabără au fost admiși tineri folk-iști cu rezultate excepționale la festivaluri naționale de folk din țară: Ionuț Mangu, Roxana Zăpârțan, Ioan Mateiciuc, Trupa Icarus, Descântec, Adela Țitescu, Raluca Marinescu, Claudia Ciobanu, Foișorul de folk.
    Ceea ce ii unește pe toți participanții an de an, pe malul Dunării este frumuseţea prieteniei și pasiunea pentru muzica lor.
    ,,Aici nu muncești, aici trăiești" spune Horia Stoicanu iar Dan Vană completează cu un amănunt edificator: ,, La Calafat, artiștii nu sunt plătiţi. Vin pur și simplu, vin pentru o stare de spirit."

Niciun comentariu: