marți, 24 iulie 2012

Folkever 2012 Siret - Open de dor

         Festivalul Folkever, care anul acesta a ajuns la noi cote, devenind internațional a fost gazda unei multitudini de evenimente culturale, variind de la expoziții de fotografie, grafică, muzică și poezie, în același timp servind ca loc de întâlnire pentru oameni în adevăratul sens al cuvântului. Unul din cele mai interesante momente, la care ne vom opri cu precădere astăzi a fost lansarea de carte a poetului Ioan Mateiciuc, care este și sufletul întregii organizări de la Siret.
         Volumul de versuri "open de dor", este materializarea unor gânduri și împlinirea unei munci, indiferent de obstacole, fiind o recompensă spirituală pe care a ales să o împartășească cu lumea.
         "Cel care vrea să pătrundă în recunoașterea adevărată trebuie să urce singur muntele greutăților"(H.Keller)- ceea ce a și făcut...
         Interesant ilustrată de Andreea Alexandra Stela Juduc, cartea vine să ne surprindă cu profunzimea cuvântului, cu taina gândului, cu șoapta sufletului frământat.
        În paginile cu o grafică desăvârșită în care esența fiecărei poezii este reliefată printr-o imagine sugestivă, autorul tinde să vibreze o dată cu emoția viselor și trăirilor, încercând să propage acestea către cititor.
         A reușit să facă astăzi ceea ce mulți oameni nu fac, astfel încât să poată avea mâine ceea ce alți oameni nu pot avea.
         Sperând că v-am trezit interesul vă las cu câteva din cuvintele prietenului nostru Ioan Mateiciuc:

        "Aș vrea să te țes cu fire de carne din mine
        cu ochii deschiși, pe lacrimi să curgă mărgele
        să-ți pui decolteul la spate, zăpada când vine
        pe trupuri incinse și bete iar toamna să verse"


Niciun comentariu: