marți, 2 decembrie 2014

Monitorul de Botoşani


Trofeu internaţional adjudecat de o trupă folk din judeţ

Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Trupa Icarus din Săveni a obţinut trofeul Festivalului Internaţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” din Târgu Jiu.
Trupa este formată din tinerii artişti Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac.  Ei au prezentat în festival două compoziţii proprii, respectiv „Norocul” (în premieră) şi „Un alt timp”.
Andrei Cicioc, proaspăt absolvent al Facultăţii de Inginerie Alimentară din Suceava, actualmente masterand al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Suceava, este cantautor, iar Bogdan Pinghireac,  student al Unităţii de Subofiţeri Câmpina, se ocupă de solistica trupei.
În ultimii patru ani, Trupa Icarus a susţinut peste 300 de concerte şi a obţinut numeroase premii la festivalurile din ţară.
Recent, ei s-au numărat printre participanţii la Tabăra Internaţională de Muzica Folk Calafat. Trupa Icarus a evoluat şi în Festivalul Folk You din Vama Veche, unde a fost admisă în urma unor preselecţii organizate de „Jurnalul Naţional”. Următoarele două concerte ale trupei Icarus sunt programate la Vlăsineşti (15 august) şi Colibiţa (16 august).

Niciun comentariu: