marți, 2 decembrie 2014

Monitorul de Suceava



Trupa Icarus a obţinut trofeul Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor”, de la Ploieşti

de 
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)


Trupa suceveană de folk Icarus a obţinut marele premiu şi trofeul Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, ediţia a XV-a, desfăşurat, în perioada 10-11 octombrie, la Ploieşti. Icarus a plecat de la Ploieşti şi cu Premiul de popularitate, acordat prin vot direct de publicul prezent la eveniment. Este al doilea an consecutiv când trupa suceveană obţine Premiul de popularitate la acest prestigios concurs de folk.
„Festivalul Castanilor” din Ploieşti este considerat de specialişti unul dintre festivalurile de elită ale folkului din România, avându-l ca președinte de juriu pe Titus Andrei, realizator de emisiuni radio și coordonatorul redacției de muzică ușoară de la Radio România. În finala concursului au participat şase grupuri de folk şi 11 solişti. Piesele câştigătoare, interpretate de Icarus, au fost „Tu şi toamna” şi „Un alt timp”, piese care au fost difuzate pe mai multe posturi de radio şi televiziune.

Alte performanţe
În luna august, trupa suceveană Icarus a obţinut marele premiu şi trofeul Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, care s-a desfăşurat la Târgu Jiu.
Trupa Icarus, formată din Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac, s-a remarcat prin compoziţiile proprii (muzică şi text) încă din 2010, obţinând nenumărate premii la festivalurile naţionale din ţară, dar şi din Republica Moldova.
Originar din Vatra Dornei, Andrei Cicioc este solistul, textierul şi compozitorul trupei. Andrei este proaspăt absolvent al Facultăţii de Inginerie Alimentară, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, facultate pe care a absolvit-o cu nota 10, recent fiind admis şi la un master în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, tot la universitatea suceveană. În perioada cât a fost student al Facultăţii de Inginerie Alimentară, Andrei Cicioc a participat la multe activităţi, printre care şi Ecotrophelia România, unde a obţinut locul II pe ţară, la Miercurea Ciuc, cu un produs inovator, dar şi premiul pentru cel mai bun concept de marketing.
Colegul de trupă al dorneanului este Bogdan Pinghireac, originar din Săveni, care actualmente studiază la Şcoala de Subofiţeri din Câmpina. Bogdan se ocupă de solistica compoziţiilor şi se implică în activităţile culturale ale şcolii unde studiază. Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac au compus şi imnul asociaţiei studenţilor din Suceava.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-10-15/Trupa-Icarus-a-obtinut-trofeul-Concursului-National-de-Interpretare-a-Muzicii-Folk-Festivalul-Castanilor-de-la-Ploiesti#ixzz3KjNhCUdt


Trupa Icarus a obţinut marele premiu şi trofeul Festivalului naţional de folk „Poarta Sărutului”

Miercuri, 13 August 2014 (15:43:58)de 
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa suceveană Icarus a obţinut marele premiu şi trofeul Festivalului naţional de folk şi baladă „Poarta Sărutului”, care s-a desfăşurat, la Târgu Jiu, în perioada 8-10 august. Oraşul lui Brâncuşi a găzduit a XIII-a ediţie a festivalului naţional, devenind pentru câteva zile capitala folkului, unde aproximativ 100 de folkişti s-au întrecut pentru trofeu. Performanţa trupei Icarus este cu atât mai mare cu cât din juriu au făcut parte artiştii Emeric Imre, Dinu Olăraşu, Doru Stănculescu, Sorin Minghiat, Dan Vana, Adrian Ivanitchi, dar şi jurnalişti, poeţi, actori.Trupa Icarus, formată din Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac, s-a remarcat prin compoziţiile proprii (muzică şi text) încă din 2010, obţinând nenumărate premii la festivalurile naţionale din ţară, dar şi din Republica Moldova.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2014-08-13/Trupa-Icarus-a-obtinut-marele-premiu-si-trofeul-Festivalului-national-de-folk-Poarta-Sarutului#ixzz3KjQP1WJ0

Niciun comentariu: