marți, 2 decembrie 2014

Suceava LIVE





Trupa Icarus a câștigat marele premiu la un Festival naţional de folk

Comentarii 🕔14.Aug 2014
Trupa suceveană Icarus a obţinut marele premiu şi trofeul Festivalului naţional de folk şi baladă „Poarta Sărutului”, care a avut loc la Târgu Jiu, în perioada 8-10 august. Oraşul a găzduit a XIII-a ediţie a festivalului, unde s-au întrecut aproximativ 100 de folkişti.
Trupa formată din Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac s-a remarcat prin compoziţiile proprii, muzică şi text, încă din 2010, obţinând nenumărate premii la festivalurile naţionale din ţară, dar şi din Republica Moldova.
Performanţa trupei este cu atât mai mare, cu cât în juriu au fost artiştii Emeric Imre, Dinu Olăraşu, Doru Stănculescu, Sorin Minghiat, Dan Vana, dar şi actori, poeţi, jurnalişti.
Solistul trupei Icarus, Andrei Cicioc, este originar din Vatra Dornei. Andrei este proaspăt absolvent al Facultăţii de Inginerie Alimentară, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. În perioada în care a fost student al Facultăţii de Inginerie Alimentară, tânărul a participat la mai multe activităţi, printre care şi Ecotrophelia România, unde a obţinut locul II pe ţară, dar şi premiul pentru cel mai bun concept de marketing, la Miercurea Ciuc, unde a participat cu un produs inovator.
O altă performanţă a tinerilor folkişti este aceea că au concertat recent la Festivalul „Folk You! Florin Pitiş”, ediţia a X-a, care s-a desfăşurat în perioada 31 iulie – 2 august, la Vama Veche, după ce au fost selectaţi din peste 50 de artişti din toată ţara.

Consiliul Judeţean Suceava i-a premiat recent pe membrii trupei Icarus, pentru merite deosebite în activitatea de tineret. Trupa Icarus va putea fi văzută şi ascultată la Zilele Vlăsineştiului, localitate din judeţul Botoşani, pe 15 august, împreună cu Gabriel Dorobanţu şi la Colibiţa, în Bistriţa-Năsăud, pe 16 august.

Niciun comentariu: