marți, 30 decembrie 2014

Recitalul ... Folk de nea


    Venind din inima Moldovei ni s-au deschis Porţile Ardealului o dată ce am trecut de Pasul Tihuţa şi am poposit la poalele Munţilor Bârgăului şi a Munţilor Călimani.
    Ne-au aşteptat acolo suflete dragi, oameni minunaţi cu tradiţii pitoreşti, desprinşi parcă dintr-o mare frescă dacică, oameni pentru care cu drag unim an de an Moldova de Ardeal într-o comuniune fantastică a sufletelor...


    Aşadar,...porniţi cu un alai de colindători prieteni, cu un colac tradiţional şi cu două simboluri ale tradiţiei româneşti de peste veac, am ajuns în Prundul Bârgăului, unde am întâlnit prieteni dragi, am cântat şi ne-am bucurat împreună .




    Am susţinut un recital cu multe compoziţii proprii , unele în primă audiţie primite frumos de public
    La finalul recitalului a intrat în scenă ceata de colindători care ne-a însoţit ,cu care am adus în dar şi o urare colindată cu căpriţele pentru că tradiţia spune că odată aduse într-o gospodărie creşte sporul la animale în turmele păstorilor şi aduce roade mai bogate în Anul care vine.


    Am oferit o căpriţă în dar unui pui de bârgăuan de seamă.unui adevărat urmaş de Ştefan...cel Mare,
pentru a duce urarea mai departe, din casă în casă, tuturor oamenilor dragi pe care ne-a fost dat să-i întâlnim...


    Mulţi oameni vor ca unele lucruri să se întâmple...alţii şi-ar dori să se întâmple, însă, sunt oameni ca familia Vlad care chiar fac totul pentru ca lucrurile bune să se întâmple...an de an la Prundul Bârgăului.
     Am plecat din Ardeal,încărcaţi sufleteşte de bucurie şi fericire....daruri de preţ, însoţite de două ii minunate, frumos măiestrite în care v-om simţi de fiecare  dată când le v-om purta picături de suflet şi lacrimi de fericire....

Niciun comentariu: